Nieuws

Boekel Ronduit 10 mei 2018 door Henny Bos

Het was spannend met een goede afloop

En daar stonden we dan op Hemelvaartsdag bij Nia Domo met een schietgebedje dat het niet zou gaan regenen. Het bleef droog de hele dag. Het Boekels koor Algeria voor het eerst op de planken met de liedjes die de afgelopen maanden gerepeteerd waren. Vier optredens stonden op de rol. Het publiek afwachtend, wat het nieuwe koor voor zanggeluid zou laten horen.  Want wie en wat was eigenlijk het nieuwe koor in Boekel. Dirigent Hans van Zeeland en pianist Nikolay Tsolov als vaste rots in de branding geruststellend aanwezig. De vierstemmig gezongen liederen vielen in goede aarde. Het publiek reageerde met positieve respons op het optreden en dat gaf een stimulans naar de koorleden toe. “Ik zag een inzet en enthousiasme bij het koor.” reageerde de dirigent na afloop. Nikolay zei dat hij trots was op het koor. “ Hoewel we technische geluids-en windproblemen hadden, zijn we er erin geslaagd om er een mooie dag van te maken. Ik zag blijde gezichten, een tevreden dirigent en hing een vriendelijke sfeer. ”Een volgend optreden is op 3 juni waar het koor bij het Goei Leven Festival in Wanroy zal zingen.

Pianist Nikolay Tsolov zat rechts achter in tent.