Nieuws

We hebben weer nieuws!

Koor Alegria symbolisch groei en bloei proces uitgebeeld op veld

Koor Alegria kwam in september 2017 van de grond als nieuwe loot aan de muzikale Boekelse boom.

Dat nu nog moet groeien en bloeien om als volwaardig koor een deuntje mee te kunnen zingen bij evenementen en concerten in het dorp. Net als in de natuur kost dat tijd met daarbij goede mestgrond ( goede dirigent), veel zon ( plezier)  en voeding ( goede sfeer) om tot volledige bloei te komen. Samen met de koorleden en de bekwame dirigent Piet van der Sande wordt wekelijks de groei gestimuleerd. Ook een ontstaan is te vinden op het braak liggend terrein waar voorheen de Boekos stond. Hovenier Bart van Sleeuwen heeft het veld bewerkt om een bloemenzee van te maken. Om symbolisch het groei en bloei proces van het koor uit te beelden. Onder wel een voorwaarde, de weergoden moeten de bloemen groei goedgezind zijn. Met veel zon en zo nu en dan eens een regenbuitje kunnen de zaadjes tot ontplooiing komen, net als koor Alegria.

Verder wordt in supermarkt Coop een statiegeld actie gehouden, waarbij het flessengeld gedoneerd kan worden naar een goed doel. Deze maanden is dat bestemd voor koor Alegria. Denkt u eraan als u de lege flessen inlevert. Het koor kan het geld goed gebruiken om mooie concerten in het dorp te kunnen organiseren

Henny Bos